We scheppen een liefdevolle context waarin onze kinderen kunnen spelen en genieten van de zomer én wij kunnen werken. Is dat ook te combineren met samen genieten? En met rust vinden en opladen?

Wij fantaseren hier regelmatig over me-time en samentijd zonder kinderen. Nog eens een volzin tegen elkaar kunnen zeggen. En rust. De rust die ik ervaar doorheen de dag als iedereen bezig is, alles heeft wat die nodig heeft, geen pijntjes, hongertjes, ruzie, frustraties of vermoeidheid. Momenteel kom ik aan… een paar seconden per dag!

Het zal ook wel de fase zijn of dat houden we onszelf toch voor. Elke fase zijn uitdagingen. Die van ons bestaat uit een eenjarige die de wereld en de inhoud van àlle kasten en ruimtes ontdekt en zich heel duidelijk laat horen als iemand iets doet dat haar niet aanstaat. Daarnaast een 7 en 4-jarige die weer zoveel bijgeleerd hebben dat ze opnieuw moeten afstemmen op elkaar. Ze zoeken in hun samenspel naar hoe hun fantasie elkaar kan ontmoeten. Eens ze op dezelfde golflengte zitten is het magie (meestal met veel rommel of lawaai). Als dat niet lukt is het ruzie. Mama of papa staat dan paraat om het brandje te blussen.

Uitzoomen en het bekijken als een fase helpt om te relativeren. Tegelijk is het ook zoeken naar genieten IN deze fase. Want eigenlijk zijn ze zalig.

Ze leren ons om kleine dingen te waarderen

en aanwezig te zijn in het hier en nu.

Moesten wij hélemaal op die golven kunnen mee surfen – en evenveel uren slapen als hen – zouden we waarschijnlijk even grote brokken energie zijn. Helemaal opgeladen van deze zomer. Een droom! De nood om ons even te verliezen in eigen ideeën en plannen weerhoudt ons hier momenteel nog van. Balanceren tussen leven met hen en leven voor onszelf en wat we naast hen nog in de wereld willen zetten. Ook die dromen vragen onze toewijding.

Het zoeken naar die balans is een boeiend samenspel waarin wij minstens evenveel van hen leren als zij van ons. De drukke storm waarin we soms lijken te zitten gaat liggen als ik me verbind met mijn dankbaarheid voor dé essentie: onze liefde voor elkaar.

Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief van Verbindend Leven met inspiratie en info over het aanbod.

Check je mailbox (of spam) voor het eerste mailtje!

Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief van Verbindend Leven met inspiratie en info over het aanbod.

Check je mailbox (of spam) voor het eerste mailtje!