Het jaar is rond. Ik haalde het einde alvast rond en gezond. Ik hoop dat jij het jaar ook gezond afrondt. Een tijd van afscheid nemen: van 2020, van de langste dagen en ik nam ook afscheid van mijn werkplek, collega’s en cliënten. 

Piece of cake? Nee dat niet! Het heeft me verrast te ervaren dat veel mensen afscheid nemen uit de weg gaan. Ik heb het zelf ook nog nooit zo sterk gevoeld: iets in mij wilde het afscheid ook vermijden. Mezelf en de ander de pijn besparen. Kan ik niet gewoon doorspoelen? Een vriend zei me: “een goeie wijn, daar moet een stop op”. Hij heeft gelijk. Het proces moet aangegaan worden. Eens je dat doet, kan afscheid ook een hele positieve ervaring worden, iets om te koesteren. Dan voelt iets rond en dat geeft voldoening. 

Het is dan ook een bijzondere tijd om projecten af te ronden. Het is het einde van 2020 en het is vandaag de kortste dag. Elk einde is ook een nieuw begin. Een nieuw tijdperk begint vandaag. Ook het nieuw leven dat in mij groeit voelt als een nieuw begin. En wat fijn dat een nieuw begin ook vers kan starten, ruimte mag krijgen omdat het oude afgesloten werd. De duisternis maakt weer plaats voor het licht. 

Een fijn en verbindend eindejaar gewenst waarin het afronden ruimte mag maken voor een nieuw begin!

Hoe neem jij afscheid op een feest? Zegt dit iets over hoe je gewend bent om afscheid te nemen? Hoe blik jij terug op 2020? Wat laat je liefst achter en welke waardevolle dingen neem je graag mee?

Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief van Verbindend Leven met inspiratie en info over het aanbod.

Check je mailbox (of spam) voor het eerste mailtje!

Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief van Verbindend Leven met inspiratie en info over het aanbod.

Check je mailbox (of spam) voor het eerste mailtje!